Zinnenprikkelende gerechten geinspireerd op het seizoen. Vanuit onze Orangerie zijn buiten en binnen onlosmakelijk verbonden.
Mark Captein
Zijn carrière begon als een jongensdroom. Dat is het eigenlijk nog steeds.
Sinds 1 december 2018 is Mark Captein Chef-kok en eigenaar van Orangerie De Pol, samen met partner Marjolein van der Ham waagt hij de sprong in het diepe.
Als beide ‘niet-Achterhoekers’ vielen ze samen voor de plek, ze wisten het zeker ‘Dit is het!’
Hier kunnen zij hun dromen verwezenlijken, ze nemen u graag mee in hun reis.
Stukje bij beetje creëert Mark zijn eigen signatuur, hij laat zich daarbij niet afleiden. Recht op z’n doel af!
In 2021 wordt Mark uitgeroepen als JRE Chef van het jaar.
Zijn carriere begon als een jongensdroom. Dat is het eigenlijk nog steeds.
Sinds 1 december 2018 is Mark Captein Chef-kok en eigenaar van Orangerie De Pol, samen met partner Marjolein van der Ham waagt hij de sprong in het diepe.
Als beide ‘niet-Achterhoekers’ vielen ze samen voor de plek, ze wisten het zeker ‘Dit is het!’
Hier kunnen zij hun dromen verwezenlijken, ze nemen u graag mee in hun reis.
Stukje bij beetje creëert Mark zijn eigen signatuur, hij laat zich daarbij niet afleiden. Recht op z’n doel af!
In 2021 wordt Mark uitgeroepen als JRE Chef van het jaar.
Welkom
In de weelderige Achterhoekse bossen, waar de stilte spreekt en de bomen fluisteren met de wind, bevindt zich een unieke locatie voor een betoverende ervaring: dineren in een glazen kas.
Hier komt de harmonie tussen natuur en mens tot leven, terwijl de culinaire creativiteit van Chef-kok Mark Captein de zintuigen prikkelt en de ziel voedt.
In deze mysterieuze setting van transparantie en reflecties, omhuld door de groene pracht van de natuur, smelten de grenzen tussen binnen en buiten samen.
Tussen de takken door schijnt de avondzon naar binnen, die als een gouden gloed de tafel verlicht waar gasten samenkomen om de magie van het moment te delen.
Met zijn gerechten onthult de chef zijn persoonlijkheid doormiddel van een samenspel tussen smaken, texturen en kleuren die de essentie van de natuur en de menselijke creativiteit weerspiegelen.
Uw eetervaring wordt een viering van het leven, een eerbetoon aan de overvloed van de aarde en de verfijning van de geest.
Wij heten u van harte welkom in onze Orangerie De Pol,
Mark & Marjolein
Orangerie De Pol is een kleinschalig restaurant waar de seizoenen centraal staan. Aan de hand van de vier seizoenen stellen wij vier keer per jaar een speciaal menu voor u samen.
In ons restaurant kunt u genieten van een geselecteerd seizoensmenu.
LUNCH bestaande uit 4-, 5- of 6 gangen
DINER bestaande uit 5- of 6-gangen.
[Op vrijdag- & zaterdagavond serveren wij uitsluitend 6-gangen]
Lunch: donderdag t|m zaterdag 12.00u- 16.30u.
Diner: woensdag t|m zaterdag 18.30u-22.00u.
Menu
a la Carte
Wij serveren onze à la carte uitsluitend tijdens het diner op woensdag- & donderdagavond
en tijdens de lunch op donderdag-, vrijdag- & zaterdagmiddag.
Maak uw bezoek aan onze Orangerie compleet met een overnachting in de omgeving van ons
Landgoed De Pol.
In samenwerking met Hotel Villa Ruimzicht en Bed & Beautyhuis Halle hebben wij speciaal voor u mooie arrangementen samengesteld.
Kiest u liever voor uitsluitend een overnachting dan bevelen wij u graag prachtige B&B's aan, allen nabij Orangerie De Pol.
Overnachten
Red Carpet Service
Wilt u na een heerlijke avond genieten graag weer onbezorgd naar huis of naar uw hotel?
Dan kunt u voor €20 gebruik makan van onze RED CARPET SERVICE
U wordt weer veilig naar huis of naar uw hotel/ B&B gebracht in een luxe LEXUS.
Deze Red Carpet Service* kunnen wij u aanbieden in samenwerking met
*binnen een straal van 10km vanaf onze Orangerie
Orangerie De Pol
Hulleweg 2
7004 GG Doetinchem
0314-317629
Locatie
Sluitingsdagen:
29 december 2024 t|m 14 januari 2025
30 juli 2025 t|m 12 augustus 2025
Wij zijn uitsluitend telefonisch bereikbaar tijdens openingsdagen, maar laat u gerust een bericht achter via ons contactformulier.
Voor grote gezelschappen kunt u informeren naar de mogelijkheden buiten de reguliere openingsdagen en -tijden om.
Bij een no-show brengen wij €50 p.p. in rekening.